A ház specialitása: Somlói galuska

Vigyázat! Fogyasztása függőséget okozhat :)

Hozzávalók:

Tésztához: 15 tojás, 15 kanál víz, 30 kanál cukor, 30 kanál liszt, 3 sütőpor, 15 dkg dió, 1 kanál kakaópor

Sárga krémhez:1,5 l tej, 15 tojás, 15 kanál cukor, 15 kanál liszt

Locsolóoldathoz: 3 dl víz, 1 dl rum, 30 dkg cukor, 1 citrom héja

Egyéb: 10 dkg mazsola, 10 dkg vágott dió, baracklekvár, kakaópor, tejszínhab, olvasztott csokoládé

 

Elkészítése:

1, Kisütjük a 3 darab 5 tojásos piskótát. Az egyiket fehéren hagyjuk, a másodikat kakaóval ízesítjük míg a harmadik piskótát darált dióval gazdagítjuk.

2, Elkészítjük a sárga krémet. Feltesszük a tejet forrni. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük a liszttel és a cukorral. Amennyiben szükséges tejjel hígítjuk a palacsintatésztától némileg sűrűbb krémet kell, hogy kapjunk. Amikor a tej felforrt állandó kevergetés mellett beleforgatjuk a sárga krémet. 2 perc főzés után levesszük a tűzről és a felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk a masszába, hűlni hagyjuk.

3, A locsolóoldat elkészítéséhez összeforraljuk a vizet, cukrot és a citromhéját. Amikor meghűlt belekeverjük a rumot.

4, Egy mélyebb tálcára helyezzük a sárga piskótát amit megöntözünk a rumos oldat 1/3-ával, rákenjük a sárga krém felét, megszórjuk vágott dióval és mazsolával. Erre rátesszük a kakaós piskótát és megismételjük az előző folyamatot. Végül a diós piskótát tesszük fel amit szintén meglocsolunk a rumos oldattal, megkenünk baracklekvárral és megszórjuk kakaóporral.

5, Tálalásnál kis halmokat teszünk a tányérra megöntözzük olvasztott csokoládéval és tejszínhabot teszünk a tetejére. 

Kommentek
  1. Én